Thursday, February 16, 2012

SEGMEN : BEN ASHAARI TANYA KAU BERANI KRITIK BLOG AKU TAK ?


Halluuu kengkawan ( ada ke kengakawan? )

Ada nampak gambar brother baju dengan cap merah tu? Kalau dah ada, tu maknanya brother tu ada buat segmen. Nak tau lebih lanjut boleh klik BEN ASHAARI. Tajuk segmen ialah : Ben Ashaari Tanya Kau Berani Kritik Blog Aku Tak? 

KRITIK tau, bukan KUTUK, CACI, MAKI dan yang seangkatan dengannya. Makna KRITIK tu = teguran-teguran manja untuk memperbaiki sesuatu yang tidak sempurna.. camtu lah lebih kurang maknanya..

Kenapa aku nak orang kritik blog aku?

Sebab aku adalah orang baru dalam dunia blog. Bermula hanya untuk suka-suka tapi lama-lama menjadi semakin minat untuk menulis dan meluahkan idea dan perasaan aku kepada papan yang tidak bernyawa ini. 
Jadi, jika tak ada orang yang nak kritik apa kekurangan dan keburukan hasil tulisan aku, aku tak akan tau apa kelemahan aku sebenarnya dan sekiranya situasi ini aku biarkan berterusan, tiada pembaharuan yang bakal aku buat dalam blog ini. Jadilah seperti pepatah " masih di takuk lama ". Bukan dalam kerja sahaja perlu kita lakukan transformasi, di dalam dunia blogging pun kita perlukan transformasi bertepatan sekali dengan peredaran masa.

Selain dari itu, nak tau juga apa yang kawan-kawan suka dan apa yang kawan-kawan tak suka dengan blog ni..hehheh ;-)

Kataku : Bro Ben ni blogger yang hebat.. Dengan blog je dia boleh mengubah diri dia..



28 comments:

  1. hai dari segmen yg sma...salam kenal..

    'senarai bebelan' kalau boleh di'comelkan' lagi... ringkas dan kemas... :)

    ReplyDelete
  2. ok je bro :)
    mcm takde masalah je :)

    hehee

    ReplyDelete
  3. nama sama dgn aku...xbole nk kritik..hehe"

    harap kritikan saya tak menyebabkn admin terasa..meh kritik blog saya

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/02/segmen-ben-ashaari-tanya-kau-berani.html

    ReplyDelete
  4. Datang Dari Segmen Yg Sama...
    http://manssmile.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-ko-berani-kritik-blog.html

    Hmmmm...mau kritik apa erk?
    Oklah..mantap suda nie...Cuma senarai bebelan tue kalau ada scroolbar lagi kemas..Hee happy Blogging!! ^_^

    ReplyDelete
  5. wow nak masuk jugaklah...sbb blog sha tu rasa cam ade yg x kena je..betul x ??

    ReplyDelete
  6. ye kemaskan senarai bebelan. hehe :)

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  7. membalas kunjungan...
    keseluruhan blog ni ok......
    kalau boleh senarai bebelan tu buat scroll... tak la panjang sangat nanti...

    ReplyDelete
  8. Hai! Tengs sbb sudi kritik blog sy. Sy rasa blog awk dh ok.. Mgkin pd senarai bebelan tu.. awk nk pkai scrollbar utk nmpk lbh kemas. ok? ^_^

    ReplyDelete
  9. Tak join tapi bagi sokongan kat kawan2.

    ReplyDelete
  10. dari segmen yg sama..
    http://mizzpua.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    guna kan scroll box untk blog list n entry2 yg lpas..nmpak lebih kemas..

    ReplyDelete
  11. dari segmen yang sama..buat scroll kat post lama yea.. :)jom kritik saya pulak.. :)

    ReplyDelete
  12. Kritik : Blog ni mesti lagi awesome kalau ade shoutbox!

    Kritik kembali : http://wwwmohdridwan.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  13. hoho...buang lah iklan hot bliggity blog kat atas tu...tau x?
    sy tau...tp x tau nak xplain..gud luck.

    kritik saya lak

    http://tiniersakura.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  14. kemas dan padat tp shoutbox tak da...happy blogging

    http://anugerahcinta86.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  15. a'ah..shoutbox xde.. blog ni loading sikit.. cuba buat srollbox utk bhgian komen..nampak lg kemas..:D

    ReplyDelete
  16. hai,dari segmen yang sama

    kritikan:tak perlu kot widget jam tu sebab ka komputer masing masing dah ade jam ^^.perlu tambah shoutbox senang nak tinggal jejak

    jemput kritik di blog fiza pulak ^^
    azhafizah.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  17. Dari segmen sama..
    Jom kritik secara berhemah..

    Rasanya cam xdk pa nk kritik la.,
    Blog nie nice..

    ReplyDelete
  18. hai, menjenguk dari segmen abg ben. sy dtg bkn utk mengkritik tp to say hello ! salam perkenalan. jom g blog saya =)

    ReplyDelete
  19. yuhuuu!! tinkerbell terbang2 sini. jenguk2 blogger yg j0in segmen en. ben ^^

    ermmm..x join pun segmen ni sje menyibuk. @,@

    ReplyDelete
  20. Hai, salam perkenalan.
    Boleh je kan main singgahsinggah. Jum singgah cik Lily pulak.

    http://penchentalily.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-tanya-kau-berani-kritik.html

    ReplyDelete
  21. kunjungan balas Farah Alias dari segmen BA. thanks sudi kritik blog saya :)

    kritikan utk blog ni:- panjangkan sikit scrollbox untuk bloglist. bukan apa, macam sesetengah org dah malas nak tekan banyak2 kali ..

    ouh, jemput join segmen FA pula:- http://coretanharapan.blogspot.com/2012/02/segmen-farah-alias-my-blogger-idol.html ..

    thanks..!!

    ReplyDelete
  22. Hai.!! Singgah sini ;) Done follow kamoo!

    ReplyDelete
  23. Overall design dah okay. Cuma lagi seronok kalau letak shoutbox. Bagi senang skit visitor tinggal jejak. Yang lain, dah mantap! ;)

    ReplyDelete
  24. SALES DI TWYNZHOPHOUSE http://twynzshophouse.blogspot.com/2012/02/24-hours-sale.html

    ReplyDelete