Wednesday, October 24, 2012

SEMUA LAST MINUTE

Aku tak paham dengan perangai / sikap / tabiat SESETENGAH pegawai kerajaan yang suka bagi arahan atau kerja last minute. Kalau memang benda-benda yang betul-betul last minute yang nak disiapkan tu, memang boleh terima. Ni benda-benda yang dia dah tau lama, pastu sengaja nak lengah-lengahkan. Bila dah nak sampai dateline, mula menggelabah BABI bagi arahan suruh siapkan tu, siapkan ni. Ingat best ke buat benda last minute??

MACAM SHIALLLLLL...

Ni kes pasal bagi e-mel pukul 8.00 malam bagi arahan berkaitan dengan satu kerja (xleh dimention kerja tu). Macam pundek, padahal dia dah tau lama kan pasal benda ni & boleh bagi e-mel awal-awal dan aku boleh siapkan apa yang dia nak awal-awal. Dah le hari ni berkursus lagi..Memang aku tinggalkan bodoh macam tu je lah kerja kau bagi nih.

Cara kerja aku bukan kerja last minute, so mintak hormat sikit lah. Awak tu PEGAWAI, kalau orang perlekeh jawatan awak, tau pulak hangin.. Tapi kerja tak macam PEGAWAI.. memang tak layak nak bagi contoh yang baik pun pada anak buah.

Sekian, terima kasih.

ko masuk dalam kotak ni, ko bungkus diri sendiri

Kataku :
Benda-benda macam ni lah yang boleh hilangkan mood

2 comments:

  1. kotak tu kasi la bling bling sikit ... br selera nk masuk ....

    ReplyDelete