Wednesday, November 7, 2012

SUBJEK SEJARAH, SPM

Aku ambik SPM tahun 2001.. dah lama dah masa tu berlalu dan bila belek2 balik, dah tua rupanya aku nih..

Hari ni subjek Sejarah untuk SPM.. adek2..eh silap..adik2 mesti suka dengan subjek ni kan?

Subjek Sejarah paling aku tak suka masa zaman sekolah..Entah kenapa lah ada subjek yang kena korek-korek semula cerita dulu2, nak kena ingat tahun2 penting..aku bukan seorang yang kuat daya ingatan..

Kalau exam pun tak pernah nak score, setakat lulus je..eh,memang antara mangsa2 yang kena denda kat dalam kelas.

Tapi aku ada tips untuk lulus dengan baik dalam subjek Sejarah..huhu..

Senang je : beli buku latihan sejarah dan buat latihan..tak pun tick je jawapan, then study semula buku latihan tu..percaya tak yang soalan dalam exam sejarah tu sama dan berulang-ulang tiap tahun..ahhaha dah aku gunakan formula tu dan alhamdulillah aku dapat B dalam sejarah..

Ok, setakat B je..ok la tu dari dapat C dan ke bawah kan??

So, adik-adik semua, ikutlah formula abang nih..confirm sukses...

 tu dia..cite psl sejarah, kuar kapal kt melaka 

Kataku :
Sejarah Mungkin Berulang..lalalalal..ttba mood New Boyz

5 comments:

  1. hahaha...kekdah study kita sama la :p

    ReplyDelete
  2. sjrh nih sume fkta...tu yg kne mengingat jer..huhu

    ReplyDelete
  3. wahhh.. nampak nya subjek kegemaran kita sama.. aku pon time exam target ckup2 mkan jer.. padahal buku rujukan bukan main tebal aku beli.. at last spm, 5c kot... aku bangga jugak lah sebab aku target masa tu lulus 7d.. hahahaha...

    ReplyDelete
  4. tiba2 tengok kapal tu teringin nk jln2 ke melaka..tp yg slalu prob slalu sesat nk cri jln keluar dr sana...wakakaa

    ReplyDelete

  5. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete