Tuesday, June 23, 2015

DAH BOOK TIKET KE?

Assalamualaikum...

Air Asia buat promosi, ada yang dah book tiket ke?

Zaman dulu-dulu, memang abam gila kalau Air Asia bagi harga tambang rendah ni. Separuh sawan dibuatnya. Sanggup jugak set alarm jam bangun pukul 2.00 -  3.00 pagi sebab nak dapatkan harga murah.

Zaman sekarang ni, tidak lah abam nak buat kerja gila tu. Waktu tidur itu sangat berharga ok. Tambahan lagi, abam dah tak sanggup nak tengok promosi sebab wang simpanan abam dah makin merata dengan erti kata lain dah pokai sikit. Ditambah lagi abam dah takde geng nak bercuti-cuti, jadi dipendamkan sahaja keghairahan itu.

Tapi................

Abam telah membuat tindakan bodoh pulak semalam. Member sekolah abam whatsapp pulak. Dia ajak pergi ke satu negara yang memang abam nak pergi lagi. Hahhaha..

Dengan tak semena-mena, abam bagi details nama dan lain-lain pada dia dan dia dah berjaya bookkan tiket untuk kitorang.

Balik rumah terus abam pengsan sebab memikirkan mana nak cari duit pergi bercuti.

Harga tiket pergi balik RM466.00.

Sape yang tak juling mata bila tengok harga macam tu kan??

Abam bagi hint lah ke mana abam nak pergi tahun depan..

Tengok gambar kat bawah :-


 Kotanya yang pesat membangun

Hasil seni bangunan.


Nota kaki:
Ok, start menabung.

7 comments:

  1. Replies
    1. tidak..nak tengok running man. Hehhehe

      Delete
  2. wahh! ke korea kita? nak ikutt!!!!!!!!!!!!!!! jeles nya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha kali ke dua nak ke korea ni..harap2 semuanya lancar..heheh

      Delete
  3. simpan duit bebanyak so boleh shopping kat sane kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. niatnya begitu lah CikLily Putih..tapi takut plak jadi kes macam sebelum ni..beriya shopping baju kt korea, sampai mesia baju xmuat sebab badan naik..hehhe. sampai skrg baju tu xpakai dah..

      Delete