Monday, June 29, 2015

KOIR SEMPENA PERHIMPUNAN

Assalamualaikum...

Pagi tadi abam buat show dengan kawan-kawan kat auditorium. Nerbes abam berdiri atas stage tu,dah lama rasanya tak perform. Statement perasan macam retis.

Alah, dulu masa kat opis lama, abam selalu je perform masa dinner dan jugak masa jamuan hari raya. Abam tak nak, tapi dipaksa oleh mereka yang sukakan suara abam. *matilah puji suara sendiri.

Rasanya persembahan koir pagi tadi sukses juga walaupun tidak perfect. Kitorang takde cikgu yang mengajar vokal, haruslah pitch lari ke laut. Pagi tadipun masa nyanyi lagu Negaraku, pitch abam dah lari dari landasan sikit. Kena lah paham. Bulan Ramadhan...tekak kering..Hanya mampu telan air liur sendiri saje.

Sebenarnya persembahan tu sempena perhimpunan bulanan dan pejabat abam jadi hos untuk bulan Jun ni. 

Ni tahun kedua abam join koir. Adalah jugak sikit sumbangan pada jabatan walaupun kecik je sumbangan tu.

 Wanita

 Lelaki.

 Bergaya sungguh mereka melangkah. Muka aku jugak yang takde.

Di atas stage. Nerbes berganda-ganda.

Balik je opis, abam bukak emel dan terima satu jemputan buka puasa dari satu travel agent. Tapi abam terpaksa tolak sebab dia jemput seorang bagi setiap jabatan/kementerian. Baru lah pasang niat nak mengajak member, dah penganjur kata seorang sahaja, terpaksa cancel.

Apa jadah nak pergi sorang-sorang kan? Nak melantak banyak pun jadi malu sebab takde geng. Hahhah..

Nampak tak?? Tak bersyukur kalau dah jadi manusia tu. Untong lah orang dah jemput.

Nota kaki:
Malu tengok gambar sendiri, apsal muka tak nampak kurus pun?? Kecewa lah..

4 comments:

  1. alaamk.. xd video ke koir ni.. nk wusha sikit... attach bedio plishhhh yg koir tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. segan lah KorN..kitorang amatur je..nyanyi asal boleh je..

      Delete
  2. cer abam terai buat dubmash tengok, kakakaak ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tidak lah..kita ni macam kayu je..

      Delete