Wednesday, November 25, 2015

HAL AKU | HERBA RESDUNG TOK AKI

Assalamualaikum...

Ada masalah resdung?

Kerap bersin pagi hari?

Hidung selalu gatal bila makan seafood atau belacan?

Hhahha dah macam menjual barang pulak kan. Jangan salah paham uolls. Entry ni bukan nak menjual. Cuma nak sharing is caring je.

Aku ada beli produk Herba Resdung Tok Aki. Sape Tok Aki tu?

Yang pasti dia bukan atok aku. Aku pun tak kenal siapa dia.

Sebelum ni produk ni pernah popular di wall FB antara produk berkesan untuk mengurangkan resdung.

Aku ada resdung ke?

Jawapan aku " entahlah.."..

Aku memang kerap selsema tapi tidaklah sampai kerap bersin setiap pagi.

Aku tidaklah alah pada makanan laut, kecuali kalau makan ketam, lidah aku akan gatal merenyam.

Jerawat? opcos lah aku berjerawat. Aku pernah dapatkan rawatan dari doktor pakar sepertimana yang pernah aku ceritakan dalam blog ni dulu. Ada aku tanyakan pada doktor pakar sama ada aku ni ada resdung ke? Tapi doktor kata berkemungkinan tidak sebab jerawat yang aku alami ni kecil-kecil dan banyak. Bukan jenis jerawat batu. Doktor kata mungkin masalah pada darah aku.

Namun paling ketara adalah aku akan selsema bila kena habuk. Adakah itu salah satu tanda-tanda resdung?? Mungkin juga.

Banyak sangat mungkinnya ni.

Ada ketikanya aku rasa sistem pernafasan aku berbau. Hurmmm..kalau dah tahap berbau tu, aku agak rungsing jugak.

Kita hari-hari berdepan dengan orang. Selain dari keselesaan diri, kena beri keselesaan pada orang juga.

Sebagai salah satu langkah penyelesaian, aku orderlah herba resdung ni dari salah seorang pengedar di Bandar Baru Salak Tinggi. Harga yang aku dapat RM50.00 sebab aku datang ambil sendiri.

Aku dah pakai beberapa kali dan memang akan mengeluarkan lendir dari hidung dan tekak.

Benda ni bergantung kepada tahap keseriusan resdung individu tu sendiri. Bila aku google2 testimoni, ada yang kata keluar lendir yang banyak, ada jugak yang sikit saja.

Lupa nak bagitau cara penggunaannya. Ambil sedikit serbuk herba tu, letakkan di dalam hidung. Tundukkan kepala dalam 10 minit, tunggu sampai lendir keluar. Urut-urut sikit hidung tu bagi memudahkan lagi lendir keluar. Bila dah selesai, cuci bersih.

Kekerapan penggunaan : buat selama 7 hari berselang-selang hari. Buat pagi dan malam. Selepas 7 hari/kali, boleh guna mengikut keperluan.

Kesan dari penggunaan produk ini :

Kurang sikit selsema tapi masih juga hidung ni berhingus dan tekak berkahak.. Keh3.






 “Dan apabila aku sakit, DIAlah yang menyembuhkanku.” [QS Asy Syu’ara: 80]

Terima kasih.

5 comments:

  1. nanti kalau ada good progress lagi bagi tahu ye sbb SIL iza resdung teruk gak. kalau mengemas kena habuk muka sume merah kdg sampai pening kepala tak tahan..

    ReplyDelete
  2. sebenarnya ketam tu feberet aku. sedap kot. aku memang ade resdung tp abaikan dulu. nikmati semua yg ade dulu. lepas mkn hadap lah gatal2

    ReplyDelete
  3. tak sakit ke bila letak hidung kan..

    ReplyDelete
  4. bleh cuba tengok sini www.rawatresdung.com

    ReplyDelete