Monday, August 6, 2012

LAMA PENDAM

Lumrah dalam bekerja kan, ada masa rasa happy sangat waktu bekerja dan ada masa pulak rasa sangat-sangat stress dengan keadaan persekitan kerja.

Kerja adalah kerja..tak ada yang salahnya pada kerja kerana kerja punca rezeki.. Dengan bekerja, kita dapat gaji.

Tapi entah-lah..terlalu banyak aku pendam dalam kerja...

Duduk kat Unit Pentadbiran & Sumber Manusia ni kena banyak uruskan perkhidmatan staff lain. Yang menjadi masalah bila masing-masing buat perangai..Kalau dari unit lain tu, lain cerita..ni dari unit sendiri..

Aku tak paham kenapa unit yang kecik tapi punya perjawatan yang ramai..


Senang cerita, kerja tak ada tapi orang yang bekerja tu ramai..


Bila dah sedap dengan keadaan tak ada kerja, macam-macam hal yang timbul..


Kad berpunch tapi orang tak ada kat opis.....seminggu sekali WAJIB MC or cuti... nampak batang idung waktu pagi, pastu hilang then petang baru nampak semula..


Ada jugak yang tak nak mengaku kerja sendiri..sibuk-kan kerja orang lain..


Aku pun bukan sempurna, tapi tanggungjawab pentadbiran ni sangat besar.. penat dah mulut ni berkongsi masalah dengan pegawai atasan, tapi masalah yang berlaku tetap sama. Tindakan? hurmmm macam tak ada..


Akhirnya kerja aku kena buat sendiri.. Pada tahap ni, aku memang terpaksa merungut..


Sebab aku dah penat...gile punya penat..


Mintak tolong buat kerja, dibagi alasan pulak..aku bukan jenis memaksa sebab aku tau jawatan aku ni cuma kuli saje..


Cuma aku sedar sekarang ni aku jadi kuli pada semua orang, yang gred atasan of course memang aku ni tahap kuli dorang.. dengan yang gred bawah pun sama..balik-balik diarahkan semula kerja pada aku..


Cakap lebih nanti kata sombong, jalankan tanggungjawab nanti dikatakan busybody..


Nak buat macam mana lagi? Orang unit lain duk bertanya pada aku..pegawai-pegawai tanya pada aku..semua yang dihala kat aku..tak kan asyik nak cover salah orang lain je?


Sampai tahap nak hentak kepala kat dinding ni ha...


STRESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS !!!!!!!!




Kataku :
Beranikan diri jumpa boss untuk submit surat tukar..aishhhh

4 comments:

  1. huhu..mmg da xdpt nk pendam lg nih...hrp2 dpt tkr tmpt len..

    ReplyDelete
  2. keh3...tu la..adat dlm bkrja kan?

    ReplyDelete
  3. jangan la tukar..... tukar unit dah la... huhuhu

    ReplyDelete